Windows XP <-> Γ.Γ.Π.Σ. – Διορθώνουμε την στρεβλή δημοσίευση που κυκλοφόρησε

0

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ και εμείς :

Από 03/10/2016 όσοι έχουν windows XP και πίσω δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές της ΓΓΠΣ

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Αναβάθμιση υπολογιστικών υποδομών στις 3 Οκτωβρίου 2016

Το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναβάθμισης των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα ενεργοποιήσει από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2.

Μετά την αναβάθμιση αυτή, θα απαιτείται, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από τους χρήστες των ηλεκτρονικών εφαρμογών (πχ Δήλωση Ε1, Δήλωση Ε9, e-παράβολο η χρήση σύγχρονου προγράμματος περιήγησης (browser) και από τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (πχ υποβολή στοιχείων ΜΥΦ) και διαδικτυακών υπηρεσιών (π.χ. αναζήτηση στοιχείων μητρώου, δέσμευση e-παραβόλου) η αναβάθμιση των προγραμμάτων λογισμικού μέσω των οποίων γίνονται οι συναλλαγές υποβολών / αναζητήσεων, ώστε να είναι συμβατά με το πρωτόκολλο TLS 1.2.

Συμπληρώνουμε – Ενημερώνουμε

Σύμφωνα με την ενημέρωση – παρέμβαση από τον Συνάδελφό μας και Μέλος του Συλλόγου μας κο ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ για να μην πιάσει πανικός αλλλά και για να πιέσουμε τους αντιπροσώπους ή της εταιρίες λογισμικού

Αυτό είναι μεγάλο ψέμα που μας πλασάρουν οι εταιρείες λογισμικού για να αγοράσουμε καινούρια windows.

Το νέο είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης happy wheels αναβάθμισης των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών του για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων των ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα ενεργοποιήσει από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το ασφαλές πρωτόκολλο επικοινωνίας TLS 1.2.

Τα δέδομένα είναι ότι:
α) οι εταιρείες λογισμικού (epsilon, singular data κτλ) χρησιμοποιούν τον προεγκατεστημένο internet explorer του υπολογιστή μας για τις αυτόματες υποβολές.
β) Η microsoft δίνει στα windows xp την δυνατότητα να έχουν μέχρι internet explorer 8 ο οποίος δεν υποστηρίζει το νέο πρωτόκολλο TLS 1.2

Αντί όμως οι εταιρείες να υποχρεώσουν τους χιλιάδες συναδέλφους που χρησιμοποιούν Windows XP να αναβαθμίσουν, θα μπορούσαν να κάνουν τα προγράμματα τους να υποβάλλουν όχι μέσω Internet Explorer 8 αλλά μέσω Chrome ή Firefox που είναι συμβατοί με το νέο πρωτόκολλο TLS 1.2, οπως φαίνεται στο συνημμένο που σας στέλνω. Εδώ σημειώνω ότι το πράγμα αυτό γίνεται μεμονομένα πχ η epsilon τραβάει AMKA μέσω Firefox στο TAXSYSTEM.
Αυτό το οφείλουν αν θέλουν να τιμάνε τα χρήματα που λαμβάνουν σαν ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι καθώς και η ομοσπονδία ότι οι εταιρείες λογισμικού μπορούν αλλά δεν προχωρούν σε σωστή αναβάθμιση των προιόντων τους και αναγκάζουν χιλιάδες συναδέλφους να πληρώσουν αλλά και να ταλαιπωρηθούν χωρίς λόγο.

Παρακαλώ να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι καθώς και η ομοσπονδία.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Ρουσόπουλος
Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ Τάξης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker