Η απάντηση του Αναπλ.Υπουργού κ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ στην επιστολή του Συλλόγου μας αναφορικά με την συνέργεια Λογιστών στην χρήση αδήλωτων ΦΤΜ

0

Πρέπει να επισημάνουμε την ΘΕΤΙΚΗ εντύπωση που μας προκάλεσε η απάντηση του κου Αναπληρωτή Υπουργού καθώς αποτελεί γεγονός μη συνηθισμένο.Ειδικά με τον φόρτο ευθυνών που ανέλαβε.

Δεν λάβαμε ίσως την απάντηση που αναμέναμε αλλά εμμέσως ο κος Υπουργός “ανασκευάζει” το περιεχόμενο των δηλώσεων του και επανατοποθετείται για την συνεισφορά του Κλάδου μας και αυτό μας ικανοποιεί.

Αναφορικά όμως με το ποιος και εάν “παραποίησε τα λεγόμενά του” θέλουμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην από 04/09 απαντητική επιστολή του στο κείμενο που διαβάσαμε στο ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείο Οικονομικών http://www.mnec.gr/?q=en/node/7747 ) ήταν λάθος η μεταφορά των όσων πραγματικά είπε στην συνέντευξή του.

Γιατί ποια άλλη ερμηνεία μπορεί να δοθεί στο “Ξέρουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιχειρηματίες δεν είναι μόνοι τους. Συνήθως έχουν συνεργάτες είτε από το χώρο των λογιστών, είτε από το χώρο των εμπόρων, των φορολογικών ταμειακών μηχανών” εκτός από ότι καταλογίζει  “συνέργεια” του Κλάδου στο θέμα των αδήλωτων ΦΤΜ;

O κάθε καλοπροαίρετος τρίτος ας διαβάσει το από 29/7/15 Δ.Τ.του Υπουργείου Οικονομικών http://www.mnec.gr/?q=en/node/7747 την από 04/08/15 επιστολή του Συλλόγου μας αλλά και την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 4.9.2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Α.Π. :ΑΝ.ΥΠΟΙΚ.0002861 ΕΞ 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΛOΓΙΣΤΩΝ – ΦOPOTEXNIKΩN ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
KOIN.: Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε επιστολή σας

Με καθυστέρηση (λόγω των υποχρεώσεων της περιόδου) απαντώ στην επιστολή σας σχετικά με δηλώσεις μου , που θεωρήσατε ότι θίγουν τον κλάδο των λογιστών. Επιθυμώ όμως να απαντήσω και γιατί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε απλά πράγματα και γιατί δεν είναι δυνατό να μην απαντώ , σε εκπροσώπους πολιτών της πόλης που γεννήθηκα και αγαπώ .

Σχετικά με το όλο θέμα θέλω να επισημάνω:

1. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη , φορέα κλπ . να έχει την άποψή του για οτιδήποτε . Δεν δίνω όμως σε κανέναν το δικαίωμα , να παραποιεί τα όσα έχω πει και να μου αποδίδει μομφή για όσα ερμηνεύει ότι είπα και όχι για ότι είπα. Μια προσεκτική μελέτη των δηλώσεών μου, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ σε οποιονδήποτε να θεωρεί ότι καταλόγισα στον κλάδο των λογιστών, ή γενικά στους λογιστές « συνέργεια » στο θέμα των αδήλωτων ΦΤΜ .

2 .Συναντήθηκα (όπως είχα υποχρέωση) με την ΠΟΦΕΕ , από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου . Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα θέματα που κουβεντιάσαμε, τον ρόλο που ζητώ να έχουν οι λογιστές στα θέματα του Υπουργείου , την συνεργασία, τον διάλογο και την διαρκή επαφή . Μπορείτε να ενημερωθείτε ότι όποτε ζητηθεί, επικοινωνούμε και προσπαθούμε (χωρίς δημοσιότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ) να λύνουμε μικρά και μεγάλα θέματα.

3 . Προέρχομαι από τον κλάδο των εφοριακών αλλά από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου , δεν δίστασα να τονίσω ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο συνεργασίας και διαλόγου, για να χτυπήσουμε όλοι μαζί την φοροδιαφυγή , να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να αποφύγουμε γνωστούς δρόμους «ολισθηρών διαδρομών» που αμαυρώνουν το σύνολο και αφορούν μια μειοψηφία . Δεν είναι ώρα να καταφύγουμε σε συντεχνιακές συγκρούσεις και κοινωνικούς αυτοματισμούς, είναι ώρα να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, για το κοινό αντικείμενο.

4. Σε διαρκείς δηλώσεις μου σε ΜΜΕ, επαινώ και επισημαίνω τον σημαντικό ρόλο των λογιστών που ανέλαβαν βαρύ Φορτίο, μετά την μεταφορά εργασιών της Φορολογικής διοίκησης ( χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή ) στα λογιστικά γραφεία . Για την κατάσταση όμως στην Φορολογική διαδικασία για τις καθυστερήσεις στις φορολογικές δηλώσεις, την δαιδαλώδη νομοθεσία , την προβληματική μηχανοργάνωση κλπ . ο ι ευθύνες δεν μπορεί να βαρύνουν αποκλειστικά έναν αναπληρωτή Υπουργό και να υφίσταται διαδικτυακές επιθέσεις επί όλων των θεμάτων .

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η εκτίμησή μου στον κλάδο των λογιστών (από όπου ξεκίνησα την εργασία μου πριν το διορισμό στο Δημόσιο) είναι δεδομένη και θεωρώ αναγκαία την διαρκή και ειλικρινή συνεργασία , για τους κοινούς σκοπούς .

Ελπίζω σε συνάντηση με τον σύλλογό σας, όποτε υπάρχει η σχετική δυνατότητα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών
Τρύφων Αλεξιάδης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker