Γ.Γ.Δ.Ε. – τέλος εποχής για τον κ. Χ.Θεοχάρη

0

Είναι και προσωπική μου άποψη είναι ότι ο μέχρι σήμερα Γ.Γ.Δ.Ε. είχε “άσπονδους φίλους” τόσο μέσα στο Υπουργείο όσο και στην Κυβέρνηση, καθώς δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούει στα κομματικά φέουδα εντός και εκτός Υπουργείου.

Αυτά που μας έφεραν στη θέση που είμαστε σήμερα.

Και οι τρικλοποδιές που βιώσαμε μαζί του συνεχείς.

Και να μην μας ξεφεύγει ότι “τα άκουγε” γιατί συχνά ζητούσε την άποψή μας θέλοντας βέβαια απλά να κάνει την δουλειά του, αναγνωρίζοντας όμως ότι όλα περνούν μέσα από τον Κλάδο μας.

Αυτός λοιπόν αποφάσιζε και μας νομοθέτησε τα τρελλά που βιώνουμε σήμερα ; Που για τεκμαρτό ενοίκιο 30€ κάποιος άνεργος πρέπει να πληρώσει το ελάχιστο 300€ + προκαταβολή ;;;;;;;

Προφανέστατα όχι. Του καταμαρτυρούν όμως ότι “χάθηκαν ψήφοι” στις πρόσφατες εκλογές. Όχι γιατί δεν έκανε καλά την δουλειά του αλλά γιατί (πολύ ξεκάθαρα) την έκανε καλά – σε προεκλογική όμως περίοδο – προσπαθώντας να υλοποιήσει αυτά που ψήφισε ο Κυβερνητικός συνασπισμός. Και αυτό το ξεχνούσαν ακόμη και Συνάδελφοι.

Συμφωνούσαμε μαζί του σε όλα ;

ΟΧΙ.. αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είχε την αντίληψη να καταλαβαίνει σχεδόν όλα όσα του λέγαμε και κυρίως θεωρούσε τον Κλάδο ισότιμο συνομιλητή και συχνά μας καλούσε ο ίδιος, ενώ η πόρτα του ήταν συνέχεια ανοικτή και κυρίως σήκωνε το τηλέφωνό του.

Άφησε πίσω του έργο στην ΓΓΠΣ όσο και στην ΓΓΔΕ γιατί απλούστατα εργάσθηκε χωρίς να υπολογίζει ημέρες και ώρες.

Και αν έκανε λάθη ήταν φυσικό επόμενο, απλά είχε την ατυχία αυτός να έχει 5ετή σύμβαση και όλοι οι πολιτικοί έβλεπαν ότι θα παρέμενε στην θέση του και με την νέα Κυβέρνηση που τυχόν που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Όλοι αυτοί λοιπόν που έμαθαν να κάνουν κουμάντο όταν “έχουν την κυβέρνηση” δεν του το συγχώρεσαν ποτέ. Το ακούγαμε , το νοιώθαμε στους διαδρόμους του Υπουργείου.

Έχω μάθει να λέω ότι σκέπτομαι. Αυτό μου κάνει και καλό και κακό.

Οι επικριτές μου ή αυτοί που σήμερα διαφωνούν μαζί μου σε ότι έχω την ευχέρεια να γράφω, ας περιμένουν πρώτα να δοκιμάσουν το “νέο αφεντικό” που μας ετοιμάζουν. Αν αναλάβει κανένας που έχει στενές σχέσεις με τις εταιρίες Ορκωτών θα εκτιμήσουμε αυτόν που  “παραιτήθηκε” από το δικαίωμα που του έδωσε η νομοθετική εξουσία.

Καλή μας ημέρα και καλό κουράγιο.

Ίσως τώρα που θα αποφασίζουν κομματικά στελέχη και όχι “ανεξάρτητοι δημόσιοι υπάλληλοι” να παίρνουμε ποιο εύκολα παρατάσεις ή ότι άλλο διεκδικούμε όταν φυσικά έχουμε και το δίκαιο με το μέρος μας.

Και πάνω που αρχίσαμε να “αισθανόμαστε” ότι οι νόμοι που ψηφίζονται εφαρμόζονται και ότι οι Γ.Γραμματείς δεν αλλάζουν κάθε φορά που κάποια ομάδα χάνει … “ξυπνήσαμε”…….

 Με Συναδελφκούς χαιρετισμούς

Νικόλαος Πατέλης

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker