Εκλογές στο Ο.Ε.Ε. 11/12/2016 – Ανοικτή Επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο Συνάδελφο αναφορικά με τα θέματα που έθιξε στην από 21/10/16 επιστολή της η Π.Ε.Φ.Ε. (μέλος της Ε.Σ.Κ.Ο.)

0

Από
ΝΙΚΟΛΑΟ Γ. ΠΑΤΕΛΗ                        27/10/2016
Μέλος του Ο.Ε.Ε.
Κάτοχο Αδείας Λογιστή-Φοροτεχνικού
Πρόεδρο του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν.Καβάλας
Μέλος της ΣτΑ του Ο.Ε.Ε. με την Παράταξη Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.
Απλό Μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ελεύθερο Επαγγελματία Λογιστή στην Επαρχία

Ανοικτή Επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο Συνάδελφο

Συνάδελφε Οικονομολόγε , Συνάδελφε Λογιστή – Φοροτεχνικέ

Μετά από την 2η φορά ένα γεγονός, συχνά, χαρακτηρίζεται «θεσμός» και σίγουρα η επί 5η συνεχόμενη φορά αναφορά του Μανούσου Ντουκάκη (ο Μ.ΝΤ. στο εξής γιατί έχασε το δικαίωμα της προσφώνησης «κύριος» ενώ αμφισβητώ έντονα τον χαρακτηρισμό του επιστήμονα που διεκδικεί για τον εαυτό του και αυτό γιατί η επιστημονικότητα απονέμεται ως τίτλος σε όσους την υπηρετούν και όχι σε όποιον δηλώνει «επιστήμονας») στο πρόσωπό μου και στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (ανά 3ετία και πάντα 1-2 μήνες πριν τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος) αποτελεί πλέον θεσμό και σηματοδοτεί για μένα ότι άρχισε η προεκλογική περίοδος.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν οι παλαιότεροι Συνάδελφοι Οικονομολόγοι ή Λογιστές – Φοροτεχνικοί και πρέπει να μάθουν οι νεότεροι είναι ποιος είναι ο λόγος που έχω την τιμή να αφιερώνει ο Μ.ΝΤ. τις 3 από τις 13 παραγράφους στην αφεντιά μου.

Πριν αναλύσω τους λόγους που με έχει αναγάγει σε ένα ισχυρό αντίπαλό του θέλω να του ευχηθώ ολόψυχα να μπορέσει να βρει άλλο τρόπο να ξεπεράσει την ανασφάλειά του από τα σοβαρά προβλήματα υγείας του ώστε να πάψει να ασχολείται με το Οικονομικό Επιμελητήριο γιατί πλέον έχουν καταγραφεί με μελανά χρώματα οι τακτικές που ακολούθησε επί χρόνια για να «επιπλέει».

Από την αρχή της ενασχόλησής μου με τον συνδικαλισμό του Κλάδου μου δεν ανέχτηκα όσους νόμιζαν ότι με ανακρίβειες και λασπολογία μπορούν να ξεγελάσουν τους Συναδέλφους και είχα επιλέξει να διατυπώνω εγγράφως τις απόψεις μου για πρόσωπα ή γεγονότα.

Ο Μ.ΝΤ. αποτέλεσε σταθερή πηγή «ρύπων» δίνοντας τόσο σε μένα όσο και σε άλλους συνδικαλιστές Συναδέλφους την ευκαιρία να βελτιώσουμε τον γραπτό μας λόγο καυτηριάζοντας τις ενέργειές του και τα γραφόμενά του καθώς προσπαθούσε να μείνει στην επιφάνεια της λάσπης που ο ίδιος εκτόξευε έναντι πάντων που δεν ήταν πιόνια στα χέρια του ή αντιστεκόταν στην επιθυμία του για αυτοπροβολή και εύκολο χρήμα μέσω πολλών μεθόδων. Τελευταία κατέληξε στα σεμινάρια (εμπορία γνώσεων προς ίδιο όφελος) απευθυνόμενος σε αυτούς που ο ίδιος κατηγόρησε ότι δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις με την «..άγνοια και αδιαφορία των Επαρχιωτών Λογιστών»

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008

Στέλνω (τότε ήμουν 1ος αναπληρωματικός στην ΣτΑ με την ΠΟΦΕ-Ε στις εκλογές του 2007) καταγγελία στο ΟΕΕ ζητώντας να του αφαιρεθεί η Άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού και να διαγραφεί από Μέλος του Ο.Ε.Ε. για το παρακάτω περιεχόμενο μιας επιστολής που κυκλοφόρησε ταχυδρομικά σε όλη την Ελλάδα και στάλθηκε και με email:

Από το e-mail N.333/28.11.08 της Π.Ε.Φ.Ε.
” Οι φορολογούμενοι αφ’ ενός μεν παίζουν με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια γιατί νομίζουν ότι μπορούν να «κλέβουν» το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και αφ’ ετέρου οι Λογιστές – Φοροτεχνικό δεν βοηθούν τους Επιχειρηματίες αλλά ενθαρρύνοντας τους καταχωρούν τα τιμολόγια στα βιβλία της Επιχείρησης.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Οι λογιστές της επαρχίας δυστυχώς δεν ενημερώνονται κι έτσι δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις της Επαρχίας. Για να γλιτώσουν οι σωστές επιχειρήσεις από τις ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ Εφορίες της Επαρχίας εμείς θα συζητήσουμε μαζί τους να μεταφέρουν την έδρα της επιχείρησης τους στην Αθήνα και να τους βοηθήσουμε εμείς, γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν όλες οι σωστές Ελληνικές Επιχειρήσεις και από την άγνοια και αδιαφορία των Επαρχιωτών Λογιστών.
Ήδη σήμερα που στέλνουμε την επιστολή αυτή πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει την έδρα τους στην Αθήνα για να γλιτώσουν από την λαίλαπα της Επαρχιακής Εφορίας.”

Καταγγελία στην ΚΔ, μου κοινοποιήθηκε ότι, έστειλε και το 9ο Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς του ΟΕΕ με το έγγραφο 08/21-1-2009
ΜΑΪΟΣ 2009
Στο site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων διαβάζουμε:

Επτά μήνες φυλάκιση στον «Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνών Βόρειας Ελλάδας» κ Τύρη Ιωάννη
Επτά μήνες φυλάκιση επέβαλλε το δικαστήριο για τις κατηγορίες , της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης στον κ. Τύρη Ιωάννη, Πρόεδρο της «Ένωσης Φοροτεχνών Βόρειας Ελλάδας στην δίκη που έγινε στις 12/05/2009.
Ο κ. Τύρης Ιωάννης είχε εγγραφεί με πλαστό πτυχίο στο ΟΕΕ και ήταν μέχρι την ημέρα των εκλογών γραμμένος ως υποψήφιος στα ψηφοδέλτια με την παράταξη στην οποία ηγούνται οι κύριοι συνάδελφοι Καραντάνης Νικόλαος και Ντουκάκης Μανούσος.
Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες και στην δίκη που έγινε στο εφετείο Αθηνών μειώθηκε η ποινή αλλά δεν απαλλάχτηκε των κατηγοριών.
Στη δίκη που έγινε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ανέλαβαν οι συνάδελφοι ….. πρώην …….. του Υπουργείου ……, πρώην μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της ΣΤΑ σήμερα και Ντουκάκης Μανούσος πρώην μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της ΣΤΑ σήμερα . Την στάση τους να υπερασπιστούν ανθρώπους που κατηγορηθήκαν και τιμωρήθηκαν για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης την αφήνουμε στην κρίση σας .
Σεπτέμβριος 2008 διαβάζουμε στo Taxheaven τις απόψεις του «μαϊμού» μέλους του Ο.Ε.Ε. που ήδη ήταν κατηγορούμενος από το Ο.Ε.Ε.:

Πρόταση για ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών – Φοροτεχνικών – Ελεύθερων Επαγγελματιών. Τη συμφωνία του με την ίδρυση επιμελητηρίου Λογιστών-Φοροτεχνικών- Ελεύθερων Επαγγελματιών εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνών Βόρειας Ελλάδας (ΕΦΟΒΕ), Ιωάννης Τύρης ο οποίος διαφώνησε με τη λειτουργία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ, ο κ. Τύρης ανέφερε ότι «οικονομικό Επιμελητήριο δεν λειτουργεί σε καμία χώρα» και αναλύοντας τις δραστηριότητες της ΕΦΟΒΕ, τόνισε ότι η Ένωση προχωρά με γνώμονα το τρίπτυχο, γνώση, ενημέρωση και εκπαίδευση.
Στις διεκδικήσεις της ΕΦΟΒΕ, εντάσσονται: αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με παράλληλη αναβάθμιση του επαγγέλματος «Λογιστή Φοροτέχνη- Οικονομολόγου», νομοθετικά κατοχυρωμένες κατώτερες τιμές παρεχόμενων υπηρεσιών, υπογραφή στις δηλώσεις Φ.Ε. – Φ.Π.Α. κ.λπ. από Λογιστή Φοροτέχνη ανεξαρτήτου τζίρου των επιχειρήσεων και σύνταξη κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των συναδέλφων, με σκοπό τον σεβασμό του Έλληνα Φορολογούμενου προς τον Λογιστή Φοροτέχνη, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος επισφαλών απαιτήσεων από τους πελάτες.

Γελάστε ή κλάψτε με τον «τιμητή» της ΓΝΩΣΗΣ μας και της ανάγκης για κώδικα δεοντολογίας. Για να αποδείξει τις γνώσεις του υποθέτω ότι είχε επί χρόνια το πλαστό πτυχίο σε κορνίζα, τόσα πολλά που και ο ίδιος ξέχασε ότι ήταν πλαστό και το έστειλε και γράφτηκε μέλος του ΟΕΕ. Όταν στις εκλογές του ΟΕΕ το 2007 κάποιος έμαθε ότι ήταν υποψήφιος το είπε σε κάποιους ότι αυτός δεν έχει Πτυχίο Ανώτατης Σχολής και έτσι μαθεύτηκε και τον «απέσυραν» άρον-άρον. Κρίμα θα ήταν και μέλος στην ΣτΑ σε εκείνες τις εκλογές.

Π.Ε.Φ.Ε. ιστορικό – μέλη – δράσεις – εκπροσώπηση

Η Π.Ε.Φ.Ε. ιδρύθηκε το 1996 όταν ο Μ.ΝΤ. Μέλος της ΕΦΕΕΑ και του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάρει την θέση του Προέδρου αποχώρησε κάνοντας δικό του Σωματείο για τους σκοπούς του.
Σε μια επιστολή του αναφέρει 2.000 μέλη αλλά όταν το 2003 κατεβήκαμε από την Καβάλα -4- Συνάδελφοι στην Αθήνα σε μια πολυδιαφημιζόμενη προσπάθεια ενότητας του Κλάδου συμμετείχα σε μια συνάντηση 4 Συλλόγων με παρόντα 43 άτομα. Μάλλον υπολογίζουν τους Λογιστές της επαρχίας που παρακολουθούν τα σεμινάρια τους σαν Μέλη. Εγώ και ο Σύλλογος Καβάλας δεν δεχθήκαμε να κάνουμε σεμινάριο με παρουσία του ΝΤ.Μ. και ευτυχώς δεν καταχωρηθήκαμε ως μέλη της ΠΕΦΕ. Είναι δυνατόν κάποιος να σε «βρίζει», να κατηγορεί όλους τους Λογιστές της περιφέρειας και να σου ζητάει να διοργανώσεις σεμινάριο του στην Πόλη σου ;
Ίσως στο λασπολόγημα (που έλαβα και εγώ στις 21/10/16 και έχει τον χαρακτηρισμό «επιστολή ΕΣΚΟ» σε επιστολόχαρτο με την επωνυμία της Π.Ε.Φ.Ε. πάνω – πάνω και υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της ΠΕΦΕ Αναστόπουλο Κωνσταντίνο και τον «Αντιπρόεδρο» ΝΤ.Μ.) δεν έχει συμπεριληφθεί η αλλαγή στο ΔΣ του Σωματείου καθώς σε άλλη επιστολή που έλαβα με ομαδική αποστολή email στις 07/10/2016 αναγράφει ο ίδιος σε επιστολόχαρτο της Π.Ε.Φ.Ε:

Μανούσος Ντουκάκης – Πρόεδρος Φοροτεχνικών Ελλάδος
email: ntoukakis_m@yahoo.gr
Αθήνα 7/10/2016

Κυρίες – Κύριοι,
Σας πληροφορούμε ότι οι κ.κ. Μανούσος Ντουκάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) – φοροτεχνικός – πρώην βουλευτής, και Γ.Ρ. γενικός γραμματέας της Π.Ε.Φ.Ε. ύστερα από πρόσκληση επιχειρήσεων, θα βρίσκονται στον Βόλο από το Σάββατο (8/9/16) στις 12.00 μ.μ. μέχρι και την Κυριακή (9/9/16) 12.00 μ.μ..
Όποιος επιθυμεί να έχει συνάντηση μαζί τους στα χρονικά αυτά περιθώρια μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα:Τηλ.: 693….508 και 697..483»

Υπάρχει λοιπόν «αναβάθμιση» αν και ο συντάκτης άφησε λάθος ημερομηνίες Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου (8-9/9 ήταν Πέμπτη και Παρασκευή) αλλά μικρό το κακό. Πολλοί το διάβασαν λίγοι πρόσεξαν τις ημερομηνίες όπως λέει.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε Συνάδελφο που του είπε μπροστά μου σε μια ΣτΑ του ΟΕΕ ότι αυτό και αυτό που είπες προχθές στην τηλεόραση δεν είναι σωστό του απάντησε χαμογελώντας : « ρε συ Π. εσύ και 10 ακόμη, αν με ακούνε, καταλαβαίνεις το λάθος αλλά οι άλλοι 990 που θα με ακούσουν δεν θα καταλάβουν κανένα λάθος γιατί δεν ξέρουν. Εγώ κάνω το κομμάτι μου στην TV και μπορεί να τσιμπήσω και πελάτες»

Με το ίδιο απολύτως σκεπτικό ο M.NT. λέει ότι μου «χάρισαν» ψήφους όταν ζήτησα σαν Νίκος Πατέλης την βοήθεια από τους Συναδέλφους Δημήτρη Ίσαρη και Ορέστη Σεϊμένη για να μεγαλώσω την πιθανότητα να εκλεγώ ως ο ΜΟΝΟΣ Λογιστής – Φοροτεχνικός ένας από τα 4 εκλεγμένα από την ΣτΑ μέλη σε ένα 7μελές σώμα (το Ανώτατο Πειθαρχικό) στο οποίο εκ του νόμου Προεδρεύει Δικαστικός (δεν μπήκε στον κόπο ούτε να το διαβάσει) και το οποίο σώμα από το 2013 έως σήμερα δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά . Στον ίδιο δεν είπα κουβέντα άλλωστε ο ίδιος στρίβει το κεφάλι του όταν με βλέπει.

Τι έγραψε στις 21/10/16 για το ίδιο θέμα η «νέα ΧΑΛΙΜΑ»:

«Ο Νίκος Πατέλης στις προηγούμενες εκλογές ήθελε να γίνει Πρόεδρος στο Πειθαρχικό του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος αλλά του έλειπαν 6 ψήφοι. Ήρθε παρακαλώντας η ΠΟΦΕΕ και ο Πατέλης σχεδόν εκλιπαρώντας για να τους δώσομε τους ψήφους μας και να τον κάνουμε «Γενικό Εισαγγελέα στο Οικονομικό Επιμελητήριο». Εμείς του δώσαμε 8 ψήφους και έτσι εκλέχτηκε αρχηγός στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ο.Ε.Ε. χωρίς να ζητήσομε κανένα ανταποδοτικό όφελος.
Αυτά για να τα θυμίσουμε στον Νικολάκη. Ούτε ένα ευχαριστώ δεν ακούσαμε από κανέναν τους.»

Αναφορικά με τις ψήφους τους αμφιβάλω αν πήρα 4, από τους 8 επιπλέον των ψήφων της ΠΟΦΕ-Ε, καθώς και Συνάδελφοι από Κομματικές Παρατάξεις δεσμεύτηκαν ότι θα με ψηφίσουν για να υπάρχει εκπρόσωπος Λογιστής – Φοροτεχνικός στο Ανώτατο Πειθαρχικό στο οποίο εισάγονται οι ενστάσεις κατά του Πειθαρχικού το οποίο εξέτασε δεκάδες περιπτώσεις καταγγελιών κατά Συναδέλφων αυτά τα 3 χρόνια.

Εκείνη την ημέρα (εκλογές για Κ.Δ.) ήταν σε διάσπαση η ΕΣΚΟ καθώς άλλος ετοιμαζόταν για την ΚΔ και άλλος εκλέχθηκε από την Παράταξη. Συνάδελφος που πήγε μαζί τους την τελευταία στιγμή αποδεικνύοντας ότι ο Μ.ΝΤ. συγκεντρώνει γύρω του όποιους μπορεί να πείσει ότι η «καρέκλα» θα είναι το τρόπαιο που θα τους χαρίσει. Αλλά το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάστηκε.

« Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται» λέει ο λαός μας (και όχι το πολιτικό κόμμα στο οποίο επίσης στείλαμε καταγγελία για την δράση του).

Σίγουρα δεν έγινε ευρέως γνωστό ότι το 2010 (ή το 2007  όχι ότι σημασία) είχε σαν υποψήφιο στην παράταξή του τον Συνάδελφο ΧΡ.Μ. από τον Ν. Καβάλας ο οποίος δεν το γνώριζε και όταν του το είπα έκανε μήνυση για πλαστογραφία σε αίτηση και υπεύθυνη δήλωση. Τώρα το πώς και από ποιον θεωρήθηκε για το γνήσιο της υπογραφής σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής είναι θέμα εξεταστέο από την Δικαιοσύνη.

Με κατηγορεί εύλογα για μακροσκελείς επιστολές όμως πώς να καθαρίσεις τόση λάσπη και αστήρικτες αναφορές με μια σελίδα χαρτί; Ξεπερνάει και τους άθλους του Ηρακλή αν και αυτοί αναφέρονται στην μυθολογία ενώ εγώ είχα να αντιμετωπίσω τον επίδοξο δημιουργό της μυθολογίας γύρω από τις εκλογές στο Ο.Ε.Ε.

Πιστεύω ότι μου κρατάει κακία γιατί πάντα του χαλούσα τον μύθο (φαίνεται από την μεγάλη πτώση στους ψήφους ανά τριετία) που έπλεκε γύρω από το όνομά του υποσχόμενος κάθε φορά πώς θα σκοτώσει όλους τους «κακούς» και θα σώσει τον Κλάδο από τον δράκο της γραφειοκρατίας ενώ αυτός απλά αναζητά να βάλει χέρι στην προίκα της βασιλοπούλας. Τα σύγχρονα παιδιά δεν πιστεύουν στα κάθε λογής παραμύθια και θέλουν να βλέπουν και να κρίνουν και τις δύο όψεις του νομίσματος.

Τον προκαλώ βέβαια να δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή που αναφέρει καθώς και να δηλώνει τον τρόπο και τον χρόνο που του στάλθηκε ώστε να μπορέσω να ακολουθήσω την νόμιμη οδό.

Κατεβείτε από το καλάμι σας Μ.ΝΤ.Οι Συνάδελφοι μπορούν να κρίνουν και σας έστειλαν στο σπίτι σας.

Αυτό σας λέμε και εμείς αλλά δεν θέλετε να το πιστέψετε αλλά οι αριθμοί είναι η καλύτερη απόδειξη. Και όταν το 2010 με 5 μέλη στην ΣτΑ κατέβηκες υποψήφιος για την Κ.Δ. του ΟΕΕ και δεν πήρατε ούτε την ψήφο σας γέλασε κάθε πικραμένος. Μοιράσατε τους ψήφους σας στην ΠΑΣΚΟ και στην ΔΗΚΙΟ (ανάλογα με τους Κυβερνώντες) αναγκάζοντας τότε την ΠΑΣΚΟ να ακυρώσει την ψηφοφορία και να γίνει καινούργια στις 19/2/2011 «…με σκοπό την προστασία του κύρους του ΟΕΕ» όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της στις 21/2/11.

Ακόμη μια φορά «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ είναι ΓΥΜΝΟΣ» και στην κρίση των Συναδέλφων που πρέπει να αξιολογήσουν πάλι παλαιές και νέες πρακτικές για να αποφασίσουν αν ο γερό-λυκος που προσπαθεί μάταια να χωρέσει κάτω από την προβιά προβάτου ή να κρύψει την γύμνια του πίσω από αξιόλογους Συναδέλφους που έπεισε να μπουν (ή «κρατάει») μπροστά του, μπορεί να έχει μια θέση στον Επιστημονικό μας Φορέα, που σωστά ή λάθος είναι αυτό που χορηγεί και ελέγχει τις Άδειές μας.

Θα κλείσω την επιστολή μου με αυτό που λέω από το 2001 σε κάθε ευκαιρία σαν προτροπή και προσωπικό μου όνειρο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις δουλειάς μας και της ζωή μας.

Συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογές στα κέντρα λήψης αποφάσεων που μας αφορούν σαν υποψήφιοι και σαν ψηφοφόροι. Η αποχή βλάπτει τα συμφέροντα του Κλάδου μας .

Στηρίζουμε με την συμμετοχή μας την Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων – Επαγγελματιών [Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.] και στις εκλογές της 11/12/2016.

Αναφορικά με τους πολλούς υποψηφίους και τους λίγους εκλεγμένους όλοι οι υποψήφιοι γνωρίζουν ότι αν δεν αλλάξει το εκλογικό σύστημα [κάτι που κατεβάζουμε σαν πρόταση αλλά δεν αρέσει στις κομματικές παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία] μόνον το 40% των εκλεγμένων με την Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. θα είναι από την Επαρχία (50% Αττική και 10% από Θεσσαλονίκη). Έτσι όλοι εμείς που στηρίζουμε με την προσπάθειά μας και την ψήφο μας την εκπροσώπηση του Κλάδου μας από την Επαρχία θα βλέπουμε μόνον λίγους (7 το 2013 από τους 80) να εκλέγονται αν δεν πάρουμε κάποια στιγμή τον έλεγχο της Κ.Δ. και την πλειοψηφία στην ΣτΑ.

Συνάδελφοι,
Η συμμετοχή μας στις εκλογές σαν ανεξάρτητης Κλαδικής Παράταξης στην αρχή τους άφησε αδιάφορους, μετά κάποιοι προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν τα αποτελέσματά μας, τώρα μας πολεμούν με ότι διαθέτουν αλλά στο ΤΕΛΟΣ εμείς θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Αν και αυτό ανταποκρίνεται στα γεγονότα των τελευταίων 5 εκλογικών αναμετρήσεων δεν διεκδικώ την πατρότητα της αναφοράς γιατί ο Μαχάτμα Γκάντι ήταν ο πρώτος που το είπε: Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.

Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν και θα σταθούν δίπλα μου εκτιθέμενοι απέναντι στην κρίση των Συναδέλφων όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα αυτούς που μνημονεύει ο Μ.ΝΤ. αλλά και όσους έντεχνα «εξαφάνισε» γιατί έτσι τον συνέφερε στο λιβελογράφημα της 21/10 .
[ για να μαθαίνεις Μ.ΝΤ. και τις έννοιες που εφαρμόζεις χωρίς να τις ξέρεις: λίβελος 1.- επιθετικό κείμενο πολεμικής με ακραίους και συχνά συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς 2.- υβριστικό ή συκοφαντικό δημοσίευμα με το οποίο συνήθως ασκείται πολεμική εναντίον κάποιου προσώπου]

Οι Συνάδελφοι ξέρουν να ξεχωρίζουν ποιος λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τους κοροϊδέψει και θα στείλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Ευχαριστώ τους Συναδέλφους που αποδεικνύουν μέχρι σήμερα με την ψήφο τους ότι ακόμη θέλω και μπορώ να προσφέρω στην κοινή προσπάθεια για να βάλουμε τον Κλάδο και το Οικονομικό Επιμελητήριο ψηλά στις συνειδήσεις του συνόλου της Πολιτικής Ηγεσίας και των Ελλήνων.

Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νικόλαος Γ. Πατέλης

Αναγκαία επισημείωση:

Η απάντησή μου στο από 21/10/16 λιβελογράφημα της Π.Ε.Φ.Ε. και του Μ.ΝΤ. δημοσιοποιείται παντού καθώς δεν γνωρίζουμε που το έστειλε με μαζική αποστολή e-mail.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker