Νόμος του κράτους το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα όπως ψηφίστηκε την Παρασκευή από την Βουλή των Ελλήνων.

0

NOMOΣ 4337/2015 (ΦΕΚ Α΄ 129/17.10.2015)
Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ          Αρ. Φύλλου 129          17 Οκτωβρίου 2015

_______________________________________________________

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4337

Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Δείτε το αρχείο εδώ σε μορφή pdf

ΠΡΟΣΕΞΤΕ το αποτέλεσμα της έμπρακτης προσπάθειας και παρέμβασης του Προεδρείου του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μέσα σε 3 ημέρες σε όλους τους φορείς που θα κατέθεταν προτάσεις στην Βουλή στα όργανα των οποίων συμμετέχει καθώς και στους Υπουργούς άμεσα ή έμμεσα αλλά και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η προσπάθεια φαίνεται από το αποτέλεσμα αν και συχνά δεν έχουμε επιθυμητό για τους πάντες αποτέλεσμα. Υπάρχουν προσπάθειες που δεν “λέγονται” και υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ.Ας μην τα μηδενίζουμε λοιπόν όλα στο όνομα μιας στείρας συνδικαλιστικής κριτικής – αντίδρασης.

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ (αφαίρεση της αναφοράς στον Λογιστή-Φοροτεχνικό) στο άρθρο 8 που τροποποιεί το άρ.67 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας τις παραγράφους  :

2. Επίσης, αυτουργοί των ανωτέρω εγκλημάτων, κατά την έννοια της προηγούμενης παραγράφου, θεωρούνται και: α) όσοι δυνάμει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή διά ταξης τελευταίας βούλησης είναι διαχειριστές αλλό- τριας περιουσίας και β) ο επίτροπος ή κηδεμόνας ή διοι κητής αλλοτρίων κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
3. Ο εν γνώσει υπογράφων ανακριβή φορολογική δήλωση ως πληρεξούσιος, καθώς και όποιος με οποιοδήπο- τε άλλο τρόπο εν γνώσει συμπράττει ή προσφέρει άμεση συνδρομή στην τέλεση των παραπάνω εγκλημάτων τι μωρείται ως άμεσος συνεργός.
4. Αυτουργοί ή συμμέτοχοι των ανωτέρω εγκλημάτων θεωρούνται σε κάθε περίπτωση και όσοι ασκούν εν τοις πράγμασι τις εξουσίες και αρμοδιότητες που αντιστοι χούν στις ιδιότητες και θέσεις της παραγράφου 1.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker