Επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με κατάθεση προτάσεων για τον ανταγωνισμό και το επιχειρηματικό περιβάλλον

0
Προς
τα Δ.Σ. των Ενώσεων-Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
τους Αντιπρόσωπους της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Σας προωθούμε την παρακάτω επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με κατάθεση προτάσεων για τον ανταγωνισμό και το επιχειρηματικό περιβάλλον.
Παρακαλούμε να μας στείλετε τις όποιες προτάσεις έχετε πάνω στο αντικείμενο.

-Γραμματεία Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Διεύθυνση:
Ιουλιανού 42-46
Αθήνα
T.K. 10434
Ελλάδα

 

E-mail: info@pofee.gr
Τηλέφωνο: (+30) 210 82 53 445
Fax: (+30) 210 82 53 446

 



Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιων, Βιοτεχνων, Εμπορων Ελλάδος
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46 · 104 33 ΑΘΗΝΑ · ΤΗΛ.: 210 38.16.600 β FAX: 210 38.20.735 · http://www.gsevee.gr · E-mail: gsevee@gsevee.gr

 

Αθήνα, 11 Απριλίου 2016

Προς

Τοπικές και Κλαδικές Ομοσπονδίες της ΓΣΕΒΕΕ

Θέμα : ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Συνάδελφοι,

Εν όψει των προσεχών συζητήσεων της Συνομοσπονδίας και των διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθούν με τεχνική ομάδα εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) με θέμα τον Ανταγωνισμό και το Επιχειρηματικό Περιβάλλον, παρακαλούμε τα Μέλη μας να μας καταθέσουν συνοπτικές προτάσεις έως 22 Απριλίου, σχετικά με την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων και ανίχνευση ρυθμίσεων που αφορούν προβλήματα της αγοράς και του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, οι κλάδοι ενδιαφέροντος είναι:

1) Το ηλεκτρονικό εμπόριο σε όλες τις πτυχές του (νέες και παλιές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αδειοδότησης, εμπόδια εισόδου, ρύθμιση αγοράς ηλεκτρονικού Εμπορίου, λογιστικά πρότυπα).

2) Το χονδρεμπόριο (σε όλες τις πτυχές του, όπως μεταφορές- αποθήκευση], και αφορά όλους τους κλάδους (πχ καύσιμα, φάρμακα, επεξεργασμένα τρόφιμα, αγροτικά προϊόντα, ηλεκτρ. εξοπλισμός).

3) Επί μέρους θέματα ρυθμίσεων για τις κατασκευές (προδιαγραφές και τεχνικά επαγγέλματα), τον κλάδο εκτυπώσεων- εκδόσεων, τη μεταποίηση χημικών, φαρμακευτικών προϊόντων, ελαστικών.

Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας είναι να εξετάσουμε τόσο το νομοθετικό πλαίσιο (πεπαλαιωμένες ρυθμίσεις), όσο και το σύγχρονο διοικητικό πλαίσιο και επιχειρηματικό περιβάλλον (πχ αρρύθμιστο ηλεκτρονικό εμπόριο).

Πρόθεση της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, είναι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης αυτής, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως προς την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού και να αποτραπεί η προνομιακή πρόσβαση στη διαδικασία διαβούλευσης ομάδων συμφερόντων που προωθούν μια διαφορετική ατζέντα θεμάτων. Η έγκαιρη διάγνωση προβληματικών περιοχών του πλαισίου για τον ανταγωνισμό είναι σημαντική για την καλύτερη προώθηση των θέσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προσβλέπουμε στη συνδρομή των Ομοσπονδιών.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker