Εμείς – Αυτοί και οι Άλλοι

0

Συνάδελφοι,

Τέλειωσε και φέτος η περίοδος των δηλώσεων και αισίως μπήκαμε σε μια άλλη περίοδο.

Περίοδο εξ ίσου σημαντική, περίοδο σκέψης και αποφάσεων.

Όπως το αντιλαμβάνομαι από την προσωπική μου εμπειρία ήρθε η χρονική στιγμή για να συνεργασθούν “αυτοί” και οι “άλλοι” για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Αυτό που ζούμε καθημερινά μέσα από τα προβλήματα τα δικά μας και των επιχειρήσεων των πελατών μας αλλά και των απλών φυσικών προσώπων που μας άνοιξαν μυαλό και καρδιά για ακόμη μια χρονιά αποδεικνύει τουλάχιστον στον καθένα από εμάς ότι ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Το λέω και το εννοω εδώ και χρόνια στον Συνδικαλιστικό μας χώρο. Και ο Κλάδος είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας. Μικρογραφία του κράτους και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Ευτυχώς που στο λεξιλόγιο των ηγετών της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων μπήκε η λέξη “μεταρρύθμιση” και 9 φορές στις 10 η λέξη αυτή υπονοεί το δημόσιο. Το δημόσιο που αποτελεί ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων, υπηρεσιών αλλά και μας βαρύνει με κόστος λειτουργίας.

Βέβαια αν όλοι μας πληρώναμε τον φόρο που μας αναλογεί, σύμφωνα και με το Σύνταγμα, τότε όλοι θα πληρώναμε λιγότερο.

Και η έννοια δημόσιο δεν είναι ξεκομμένο από το μείγμα των ανθρώπων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Άλλοι με αγάπη για αυτό που ανέλαβαν να κάνουν και άλλοι εκμεταλλευόμενοι την θέση που “χώθηκαν” για να περάσουν τον ενεργό τους βίο.

Και είναι και το ασφαλιστικό με τα τεράστια προβλήματα καθώς τώρα φτάσαμε οι λίγοι που συνεχίζουν να δουλεύουν να πρέπει να  αντέχουν  να “καλύπτουν” τους πολλαπλάσιους συνταξιούχους. Αδύνατο να γίνει αληθινά αυτό χωρίς κρατική ενίσχυση. Και αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με κοινή συνέναιση άμεσα.

Όμως από τους τελευταίους μήνες καταλάβαμε ότι όλες οι Κυβερνήσεις ακουμπάνε στον Κλάδο μας με διάθεση Συνεργασίας, χωρίς βέβαια να αποφεύγονται περιπτώσεις “δεσποτικής” συμπεριφοράς από δημόσιους λειτουργούς ή κομματικά στελέχη που ανεξάρτητα τις ιδέες που φαίνεται ότι πρεσβεύουν δεν μπορούν να δεχθούν φρέσκες ιδέες από τους ανθρώπους της αγοράς που θέλουμε να πιστεύουμε (σαν Κλάδος) ότι μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα καθώς έχουμε επαφή με όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες και βιώνουμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

Αποδείχθηκε βέβαια ότι η κρίση δημιούργησε επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά όλα κτύπησαν πίσω με τα capital control που μπήκαν ξαφνικά στην ζωή μας και την πολιτική αβεβαιότητα που μας οδήγησε στην 3η εκλογική διαδικασία σε 8 μήνες.

Συνάδελφοι,

η όποια Κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει θα ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμόσει το 3ο Μνημόνιο που ήδη κάθισε στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Οι εφαρμοστικοί νόμοι θα έρχονται προς ψήφιση σε κύματα και όποιοι αντέξουν.

Ο ρόλος λοιπόν του Συλλόγου μας και του Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν εντός του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου θα είναι δύσκολος, καθώς αφενός θα πρέπει να κρατήσει τους Συναδέλφους ενωμένους μέσα στην θύελλα των συγκρουόμενων συμφερόντων επιβίωσης και κατά δεύτερον να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλα όσα μας αφορούν και αναγκαστικά αλλάζουν.

Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε ο κυματοθραύστης για όλους τους φορολογούμενους είναι ανθρωπίνως αδύνατο όμως, όπως μέχρι και σήμερα, θα προσπαθούμε καθημερινά για την ορθή επαγγελματική υποστήριξη του μικρομεσαίου, μεσαίου ή μεγάλου επιχειρηματία εξίσου με τον απλό φορολογούμενο που ανοίγει την πόρτα μας και μας δηλώνει ότι δεν μπορεί να μας πληρώσει για την δήλωσή του.

Οι συνθήκες αλλάζουν γίνονται ποιο δύσκολες και ο Σύλλογός μας όπως κάθε οργανισμός είναι αναγκαίο να τονωθεί για να αντέξει τα 3 πρώτα ποιο δύσκολα χρόνια του μνημονίου.

Ας αξιολογήσει λοιπόν ο κάθε Συνάδελφος αν θέλει και αν μπορεί να προσφέρει στον Σύλλογο από την θέση που θα τον επιλέξουν τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου μας. Θα εκλέξουμε νέο Δ.Σ. αλλά και αντιπροσώπους στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Από τα Μέλη του Συλλόγου κάποιοι κουράστηκαν ψυχολογικά ή και σωματικά, κάποιοι άλλοι δεν έχουν χρόνο, κάποιοι απέκτησαν άλλα ενδιαφέροντα ή υποχρεώσεις. Είναι όμως δεδομένο ότι ανάμεσά μας υπάρχουν Συνάδελφοι που μπορούν να προσφέρουν νέες ιδέες για ανάπτυξη της Συναδελφικής ενότητας.

Ο 1,5 μήνας που μεσολαβεί είναι αρκετός να αποφασίσει ο καθένας που θεωρεί ότι θέλει να προσφέρει στην κοινή προσπάθεια το αν μπορεί και να το κάνει.

Γιατί Συνάδελφοι ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας και της ζωής της οικογενείας μας.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Πατέλης

Πρόεδρος του Δ.Σ.

Share.

About Author

Leave A Reply

eXTReMe Tracker